Mancare specifica Rijeka
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Rijeka nu trebuie evitata sub nicio forma!Locatia geografica de invidiat a orasului Rijeka, unde muntii intalnesc marea, iar insule, deliciile rurale ale peninsulei Istria, permite turistilor se se bucure de o mare varietate de alimente, de la peste si fructe de mare, carne si vanat, pana la legume si ierburi mediteraneene parfumate.
Clima este, de asemenea, motivul pentru care insularii produc o excelenta branza din lapte de oaie. Insula Pag, in special, are o lunga traditie in producerea acestui tip de branza.
Iata cateva feluri de mancare traditionala:
- šurlice - un fel de paste facute prin invelirea aluatului in jurul unui ac de tricotat
- rapska torta sau prajitura Rab, este facuta dupa o reteta veche de cateva secole, preferata familiilor bogate din zona; are forma unei spirale si este o prajitura din martipan, cu migdale, oua, lamaie, coaja de portocale, lichior maraschino;
- paste, supe si orez cu asparagus;
- salata cu frunze de usturoi si cartofi
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
