Mancare specifica Roma
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Roma nu trebuie evitata sub nicio forma!Roma este recunoscuta pentru mancarurile rapid preparate de genul pizzei sau cele pe baza de fructe de mare. Dar italienii sunt destul de gurmanzi, iar pentru turisti acest lucru constituie un punct de atractie.
Nu poti trece prin oras fara a gusta macar o data bruschetele – acele felii de paine prajita preparate cu rosii si o multime de condimente menite sa-ti anestezieze simturile.
In restaurantele italiene aceste bruschete sunt considerate antipasti. Ele se prepara in general la cuptor, unde se introduce o tava cu felii de paine peste care se aseaza rosii sau mozarella.
Italienii in general mananca aceaste bruschete cu furculita si cutitul, asortate de multe ori sau chiar inlocuite cu legume la gratar, sos de fasole boabe, masline sau ardei copti.
In Roma nu este restaurant in care sa nu gasesti renumitele paste italiene. In acesta categorie se pot regasi poate tipurile si modurile de prepare a pastelor, pe aragaz sau la cuptor. Un element nelipsit din bucataria italiana este parmezanul care se presara in general deasupra pastelor.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
