Mancare specifica Toledo
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Toledo nu trebuie evitata sub nicio forma!Toledo este lider in Spania in micile jocuri de vanatoare si unul dintre cele mai bogate in ceea ce priveste jocurile mari, de asemenea. Inevitabil retetele sunt influentate de acest lucru. Legumele de gradina ar trebui, de asemenea, mentionate pentru varietatea si calitatea lor.
Prepelitele si potarnichile sunt unele dintre cele mai extraordinare placeri culinare. Una dintre cele mai tipice mancaruri din Toledo este Perdiz roja estofada, preparata cu indemanare si simplitate: cu usturoi, frunze de dafin si piper. Alte feluri de mancare care includ prepelita sunt: cordoniz o toledana (prepelita in stilul Toledo), si Partridge servit cu fasole alba, Perdiz con Pochas.
Totodata, tipice sunt fripturile, in special Cordero Asado, friptura de miel, si, de asemenea, cochifrito - miel prajit in ulei, facut tocana. Alte feluri de mancare sunt: sopa Castellana (un tip de supa de usturoi), migas (pesmet prajit asezonat cu usturoi si boia de ardei), trucha a la toledana (pastrav in stilul Toledo), venado con setas (vanat cu ciuperci), jabalí (mistreti) si tortilla a la magra (omleta cu cartofi si sunca slaba).