Mancare specifica Valladolid
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Valladolid nu trebuie evitata sub nicio forma!Regiunea Castilla y Leon este cunoscuta pentru deliciosul purcel de lapte, precum si pentru friptura de miel. Regele gastronomiei din Valladolid este mielul, si in orice colt al orasului exista numeroase restaurante unde turistii merg exclusiv pentru a manca friptura de miel.
Principala specialitate culinara din Valladolid este "lechazo" - miel fraged prajit la foc mic intr-un cuptor cu lemne si servit cu salata. Turistii pot savura aici si o mare varietate de ciuperci salbatice, dar si sparanghel, andive si fasole. Anumite legume, cum ar fi fasolea alba si lintea, sunt deosebit de gustoase. Nucile de pin sunt, de asemenea, produse in cantitati mari.
In ultimii ani, Valladolid a devenit cunoscut si in prepararea tapas-ului. Desi in multe orase din Spania, se ofera gratuit tapas, in Villadolid turistii trebuie sa plateasca pentru a savura aceasta specialitate.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la