Mancare specifica Viena
O vacanta de neuitat presupune ca turistul sa interactioneze cat mai mult posibil cu localnicii, luand parte la activitatile si obiceiurile cumunitatii. Iar mancarea traditionala din Viena nu trebuie evitata sub nicio forma!Chiar si produsul culinar din faina care este considerat vienez prin excelenta, strudelul cu mere sau branza dulce, este un fel importat. Aceast produs dulce de origine turca a migrat spre Viena prin Ungaria. De altfel, turcilor le datoram si cornurile si cafeaua, si nenumarate condimente, dar si porumbul, care pana in secolul 19 se numea "grau turcesc" si era transformat in "turta turceasca", adica mamaliga.
Italienii au adus inspiratie, cu carnea fiarta, pentru vienezul Tafelspitz (carne de vita fiarta), in timp ce sarbii au venit cu mancarurile cu carne si orez, si cu specialitatile la gratar. Cum a ajuns snitelul vienez in meniuri, nu este clar nici astazi. Suna plauzibila ideea ca deriva din puiul pane vienez, caci metoda de preparare este similara, si inca din secolul 16 acesta se facea pane si se prajea in multa grasime incinsa.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la
