Obiective turistice Amsterdam, Olanda
Home Orase Obiective turistice Amsterdam, Olanda

Obiective turistice Amsterdam, Olanda

 

Amsterdam este un oras frumos din Tarile de Jos cu o arhitectura impresionanta, canale adorabile care traverseaza orasul, oameni prietenosi si orasul unde poti face tot felul de cumparaturi. Orasul satisface gusturile fiecarui calator, prin minunatele sale obiective turistice care prezinta cultura si istoria locala, cat si prin petrecerile si farmecul relaxant al unui vechi oras European.

In secolele al XV-lea si al XVI-lea, viata culturala din Amsterdam consta in general din festivaluri. La sfarsitul secolului al XVI-lea, Amsterdam Rederijkerskamer a organizat concursuri de lectura si poezie intre diferite Camere. In 1638 s-a construit primul teatru, unde, incepand cu anul 1642, se organizau spectacole de balet. In secolul al XVIII-lea, Teatrul Francez a devenit foarte popular. Opera a aparut in Amsterdam din anul 1677. La inceput au prestat doar opere italiene si franceze, iar mai tarziu, in secolul al XVIII-lea si opera germana.

In secolul al XIX-lea, cultura populara era concentrata in jurul regiunii Nes din Amsterdam. La sfarsitul acestui secol au fost construite punctele de atractie turistica "Rijksmuseum" si "Gemeentelijk Museum". In 1888,a fost infiintat "Concertgebouworkest". Odata cu secolul XX au aparut cinema-ul, radioul si televiziunea. Cu toate ca studiourile se afla in Hilversum si Aalsmeer, influenta Amsterdam-ului asupra programarilor este puternica. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, cultura populara a devenit fenomenul cultural dominant al orasului.

Turistii trebuie sa stie ca Amsterdam nu inseamna doar viata de noapte si locul perfect pentru a incerca lucruri care sunt interzise prin lege in alte orase. In Amsterdam sunt numeroase obiective turistice care merita vazute. Printre acestea amintim muzeele, pietele si Concertgebouw-ul, o sala de concerte considerata in primele trei ale lumii. De asemenea, linia de aparare fortificata din Amsterdam a fost inscrisa in anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Amsterdam

Tag: Obiective turistice Amsterdam, Atractii turistice Amsterdam, De vizitat in Amsterdam, Ce vizitam in Amsterdam, Top atractii turistice Amsterdam, Top obiective turistice Amsterdam, Ghid turistic Amsterdam.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne