Obiective turistice Arad, de vizitat in Arad, Romania
Home / Orase / Obiective turistice Arad, Romania

Obiective turistice Arad, Romania

 
 

Situat aproape de granita cu Ungaria, Aradul a fost mentionat pentru prima data in 1078. Astazi, acest aglomerat centru comercial, cu 185.000 de locuitori, pastreaza cateva dintre cele mai frumoase si mai elegante cladiri din Banat.

Centrul orasului are un plan extrem de simplu. Majoritatea atractiilor culturale si turistice se gasesc fie pe Bulevardul Revolutiei, care taie centrul aproape in linie dreapta, fie in apropierea acestuia. Tramvaiele circula pe bulevard, sporind tenta nostalgica central-europeana. O plimbare de doi km de la splendida Gara Centrala, cu o sala principala aristocratica si randuri duble de ferestre cu arcade, la nord, pana in Piata Avram lancu la sud, te va purta inapoi in timp, in secolul al Vlll-lea. Piata Avram lancu este minunat proportionata si inconjurata de cladiri in stil secesionist din secolele al XlX-lea si al XX-lea. Cea mai mare concentratie de edificii din secolul al XVIII-lea se gaseste intre Avram lancu si Piata Veche, dar si pe Strada Tribunul Axente. Multe dintre ele sunt case cu un singur nivel. In partea sudica a acestui perimetru, incluzand strazile care pornesc din jurul Pietei Sarbesti, se afla cartierul sarbesc ce dateaza din secolul al XVII-lea.

Aradul detine un bogat patrimoniu cultural-istoric, oferind vizitatorilor un adevarat muzeu in aer liber al stilurilor arhitectonice specifice sec XVIII, XIX si XX, monumente de arta si istorie, spectacole de teatru, concerte ale filarmonicii, expozitii de arta plastica, expozitii muzeale de istorie, arta si stiinte ale naturii, festivaluri si sarbatori. Apropiata Lipova istorica, Manastirea Gai si Cetatea soimos sunt alte puncte de atractie ale zonei.

Aradul este principala poarta de intrare in Romania, fiind cel mai important nod rutier si feroviar din vestul tarii. De asemenea, orasul beneficiaza de un acces extrem de facil in ceea ce priveste punctele de frontiera pe cale rutiera si aeriana. Cele mai apropiate puncte de frontiera sunt pe cale rutiera, respectiv: localitatea Turnu la o distanta de 20,3 km, orasul Nadlac la o distanta de 54 km, precum si Varsand la o distanta de 68 km. Un important punct de frontiera este cel pe cale aeriana este Aeroportul International Arad, acesta avand o pista de 2.000 metri.

 
Vizitezi Arad?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Arad

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Arad:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Arad:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Arad obiective turistice, Ce poti vizita in Arad, Top obiective Arad, Top atractii Arad, Arad locuri de vizitat, Locuri de vizitat Arad, Locuri de vizitat in Arad, Arad atractii turistice, Arad de vizitat, De vizitat in Arad, Ce vizitam in Arad, Top atractii turistice Arad, Top obiective turistice Arad, Arad ghid turistic, Calatorii in Arad.