Obiective turistice Belfast, Irlanda de Nord
Home Orase Obiective turistice Belfast, Irlanda de Nord

Obiective turistice Belfast, Irlanda de Nord

 

Capitala Irlandei de Nord este in plina expansiune si amploarea lucrarilor urbanistice arata ca va depasi curand 400.000 de locuitori (600.000 cu suburbiile) cat are acum.

Asezat la capatul unui golf, Belfast Lough, in care se varsa fluviul Lagan, orasul isi trage numele de la Beai feirste, in celta, banc de nisip, in sec. 12, normanzii au ridicat aici un castel, dar abia cheiul pentru nave comerciale, aparut in sec. 17, va determina edificarea unui oras. Au venit dupa aceea presbite-rienii scotieni, urmati de hughenotii francezi care au contribuit la dezvoltarea culturii inului.

In sec. 18-19, noi amenajari portuare au definit vocatia sa maritima, Belfastul devenind cel mai mare centru al constructiilor navale din regat; aici a fost construit celebrul transatlantic Titanic.

Sec. 18-20 au fost marcate de numeroase infruntari interconfesionale si antibritanice dar, in ultimii ani, linistea s-a instaurat in provincie si in capitala sa.

Mai sunt inca unele reminiscente, cum este pictarea zidurilor si trotuarelor cu culorile oranj-alb-verde in cartierele locuite de catolici si cu Union Jack, drapelul englez, sau cu rosu-alb-albastru, in cele ale protestantilor.

Chiar daca Belfastul este considerat unul din cele mai sigure orase din Europa, va sfatuim sa nu-l vizitati in jurul datei de 12 iulie, cand au loc marsuri orangiste si multe muzee, hoteluri si localuri sunt inchise.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Belfast

Tag: Obiective turistice Belfast, Atractii turistice Belfast, De vizitat in Belfast, Ce vizitam in Belfast, Top atractii turistice Belfast, Top obiective turistice Belfast, Ghid turistic Belfast.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne