Obiective turistice Belfast, de vizitat in Belfast, Irlanda de Nord
Home / Orase / Obiective turistice Belfast, Irlanda de Nord

Obiective turistice Belfast, Irlanda de Nord

 
 

Capitala Irlandei de Nord este in plina expansiune si amploarea lucrarilor urbanistice arata ca va depasi curand 400.000 de locuitori (600.000 cu suburbiile) cat are acum.

Asezat la capatul unui golf, Belfast Lough, in care se varsa fluviul Lagan, orasul isi trage numele de la Beai feirste, in celta, banc de nisip, in sec. 12, normanzii au ridicat aici un castel, dar abia cheiul pentru nave comerciale, aparut in sec. 17, va determina edificarea unui oras. Au venit dupa aceea presbite-rienii scotieni, urmati de hughenotii francezi care au contribuit la dezvoltarea culturii inului.

In sec. 18-19, noi amenajari portuare au definit vocatia sa maritima, Belfastul devenind cel mai mare centru al constructiilor navale din regat; aici a fost construit celebrul transatlantic Titanic.

Sec. 18-20 au fost marcate de numeroase infruntari interconfesionale si antibritanice dar, in ultimii ani, linistea s-a instaurat in provincie si in capitala sa.

Mai sunt inca unele reminiscente, cum este pictarea zidurilor si trotuarelor cu culorile oranj-alb-verde in cartierele locuite de catolici si cu Union Jack, drapelul englez, sau cu rosu-alb-albastru, in cele ale protestantilor.

Chiar daca Belfastul este considerat unul din cele mai sigure orase din Europa, va sfatuim sa nu-l vizitati in jurul datei de 12 iulie, cand au loc marsuri orangiste si multe muzee, hoteluri si localuri sunt inchise.

 
Vizitezi Belfast?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Belfast

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Belfast:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Belfast:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Belfast obiective turistice, Ce poti vizita in Belfast, Top obiective Belfast, Top atractii Belfast, Belfast locuri de vizitat, Locuri de vizitat Belfast, Locuri de vizitat in Belfast, Belfast atractii turistice, Belfast de vizitat, De vizitat in Belfast, Ce vizitam in Belfast, Top atractii turistice Belfast, Top obiective turistice Belfast, Belfast ghid turistic, Calatorii in Belfast.