Obiective turistice Bruxelles, de vizitat in Bruxelles
Acasa Orase Obiective turistice Bruxelles, Belgia

Obiective turistice Bruxelles

Publicat la: de Marinescu Ana
 

Bruxelles este capitala Belgiei. Cum este sediul mai multor institutii europene, orasul Bruxelles ar putea fi considerat capitala Uniunii Europeane. De fapt, este una dintre cele trei capitale ale Uniunii Europene, impreuna cu Luxemburg și Strasbourg. In Bruxelles se afla si sediul Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (OTAN), a Uniunii Europei Occidentale si a organizatiei EUROCONTROL.

Fiind la rascruce de culturi (germanice in Nord si romanice din Sud) joaca un rol important in Europa, pastrandu-si propriul sau caracter unic. Desi Bruxelles nu are foarte multe obiective turistice, este al treilea oras ca numar de conferinte internationale organizate, devenind astfel unul dintre cele mai mari centre de reuniuni din lume.

Termenul Bruxelles este utilizat pentru a desemna comuna propriu zisa Bruxelles (franceza Ville de Bruxelles, neerlandeza Stad Brussel) formata din centrul orasului din interiorul teritoriului pentagonal delimitat de mica centura a orasului, cartierele Laeken, Cartierul European, Bulevardul Louise si Bois, si contine in jur de 150.000 locuitori.

De foarte multe ori termenul "Bruxelles" se refera la Regiunea Capitalei Bruxelles, o regiune formata din 19 comune din aglomerate in jurul comunei Bruxelles, zona urbanizata dens depasind cu mult teritoriul comunei Bruxelles. Regiunea ocupa 162 km si are peste un milion de locuitori, fiind una dintre cele trei regiuni ale statului federal Belgia.

Referitor la cele mai importante puncte de atractie turistica, trebuie mentionat ca doua dintre obiectivele turistice care trebuie ratate se afla in Grande Place, care este cea mai importanta atractie turistica a orasului si principalul sau reper, alaturi de Atomium si Manneken Pis. Piata masoara 68x110 m si este trecuta in patrimoniul mondial UNESCO.
 

Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Bruxelles, atractii turistice Bruxelles, de vizitat in Bruxelles, obiective Bruxelles, atractii Bruxelles, turism Bruxelles.