Bulevardul Andrassy din Budapesta, obiective turistice Budapesta

Bulevardul Andrassy, Budapesta

Obiective turistice Budapesta
Vacanta in Budapesta?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Bulevardul Andrassy face parte din Patrimoniul Mondial si a fost construita pentru a conecta centrul orasului cu City Park (Varosliget). Constructia a inceput in 1872, iar bulevardul a fost inaugurat in 1885.

Palatele si casele neo-renascentiste eclectice construite pe acest bulevard apartin celor mai cunoscuti arhitecti ai timpului - aristocratii, bancheri, proprietari de terenuri si familii nobile. A primit numele dupa prim-ministrul Gyula Andrassy, un avocat-cheie al proiectului.

La momentul finalizarii sale in 1885, Bulevardul Andrassy a fost considerat o capodopera a urbanismului, iar serviciile de transport public au fost obligate sa-i conserve acest caracter.

In acest fel, s-a decis construirea unei cai ferate sub bulevard. A luat astfel fiinta in 1896 linia de metrou Millennium, prima linie de metrou din Europa continentala, ce leaga centrul orasului de Varosliget, locul principal al festivitatilor Mileniului.

De la inaugurare, Bd. Andrassy a avut numeroase nume: “Andrassy Sugarut” (Andrassy Avenue) la terminarea lui in 1885, “Stalin” dupa cel De-al Doilea Razboi Mondial, “Tineretea Ungariei” in 1956, “Republica Populara” intre 1956 - 1989 si “Andrassy ut” din 1989 incoace.

Indiferent de denumierea oficiala, localnicii il numesc “Bulevardul Andrassy”. In ultimii ani, aceasta artera a orasului a devenit tot mai sic, atragand unii dintre cei mai importanti designeri din lume. Nu mai vorbim de numeroasele restaurante si cafenele situate de-a lungul sau.

Bilete de avion spre Budapesta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Bulevardul Andrassy:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne