Piata Centrala din Budapesta, obiective turistice Budapesta

Piata Centrala

Obiectiv turistic din Budapesta

Construita la sfarsitul secolului al XIX-lea, Piata Centrala ("Kozponti Vasarcsarnok" in limba maghiara) este cea mai mare piata interioara din Budapesta. Printre altele, la parter gasesti o selectie larga de carnati, carne, branzeturi, fructe si legume.

La etajul al doilea, exista standuri cu diverse preparate alimentare si o multime de vanzatori care vand imbracaminte, broderii, piese de sah si alte suveniruri. Tot aici gasesti si renumitele condimente Paprika si Tokaji. La subsol exista o piata de peste, un mic magazin alimentar asiatic, un supermarket si o mica farmacie.

Desi se concentreaza asupra produselor maghiare, Piata Centrala ofera si preparate din bucataria unei tari straini, cu ocazia Zilelor Internationale de Gastronomie - tinute vinerea si sambata.

Cladirea are si o semnificatie arhitecturala importanta. Structura metalica a acoperisului este inca cea originala, acesta fiind acoperit cu placi decorative Zsolnay. In Budapesta, au mai fost construite in acelasi stil alte patru piete - Klauzal ter, Rakoczi ter, Hold utca si Hunyadi ter.

Interesant este ca toate cele cinci cladiri au fost deschise in aceeasi zi, la 15 februarie 1897.

Datorita localizarii si marimii sale, piata de pe Fovam ter a fost aleasa ca fiind "piata centrala" a orasului. In momentul inaugurarii, in 1897, vapoarele intrau direct in cladire folosind docuri speciale. Vechea vama, aflata dincolo de cladire, face acum parte din Universitatea Corvinus.

 
Bilete de avion spre Budapesta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Piata Centrala:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne