Muzeul National de Istorie a Moldovei din Chisinau, obiective turistice Chisinau
Home Orase Obiective turistice Chisinau Muzeul National de Istorie a Moldovei

Muzeul National de Istorie a Moldovei

Obiectiv turistic din Chisinau

Inaugurat in 1987, in sediul reconstruit al fostului Liceu Regional. Muzeul gestioneaza si pastreaza peste 263 mii de exponate, dintre care peste 165 mii piese originale de Patrimoniu national. Sectiile Arheologie si istorie antica, Istorie medievala, Istoria Basarabiei, Istoria contemporana si de Tezaure reprezinta nucleul stiintific al institutiei.

Muzeul are cateva directii de activitate primordiale: pastrarea si conservarea vestigiilor istorice, cercetarea stiintifica a perioadelor istorice si a exponatelor concrete referitoare la teritoriul nostru si activitatea de popularizare a istoriei, in special prin expozitii si alte activitati.

In anul 1991 a fost organizata prima expozitie istorica de anvergura „Pagini de istorie multimilenara” si de la sfarsitul aceluiasi an - Sesiunea de comunicari stiintifice, care urmeaza a fi publicata intr-un Anuar, denumit, incepand cu numarul trei - Tyragetia, in amintirea stramosilor nostri, getii de la Tyras (Nistru).Au fost publicate pana acum trei Anuare, alte lucrari, in total sase carti de istorie.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Chisinau:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul National de Istorie a Moldovei:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne