Obiective turistice Chisinau, Moldova
Home Orase Obiective turistice Chisinau, Moldova

Obiective turistice Chisinau, Moldova

Chisinaul e un oras destul de putin pretentios, marunt ca arhitectura si intindere in sus, dar plin de parcuri si statui, dedicate lui Stefan, Domn cel Mare si de asemenea multor personalitati din Romania, mai ales scriitori.

Dulcele grai moldovenesc nu e atat de dulce ca in Moldova noastra pentru ca are un pronuntat accent rusesc, dar e o asprime cu care te obisnuiesti. E tare interesant sa auzi in vorbirea curenta cuvinte sau expresii care din limba romana au disparut de decenii sau au capatat cel mult caracterul de arhaisme si regionalisme. Limba "moldoveneasca", cum este numita din considerente politico-oficiale, izolata dupa granita sovietica timp de 50 de ani, a ramas putin in urma cu progresul.

Dintre oamenii de cultura care s-au nascut pe plaiul moldovenesc si care au avut rasunet si in Romania s-au numarat Leonida Lari, Grigore Vieru, Paul Goma, Alecu Russo, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Alecu Donici. La Balti s-au nascut actorii Stela Popescu si Colea Rautu.

Atractii turistice Chisinau

Tag: Obiective turistice Chisinau, Atractii turistice Chisinau, De vizitat in Chisinau, Ce vizitam in Chisinau, Top atractii turistice Chisinau, Top obiective turistice Chisinau, Ghid turistic Chisinau.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne