Obiective turistice Craiova, Romania
Home Orase Obiective turistice Craiova, Romania

Obiective turistice Craiova, Romania

 

Capitala Olteniei a inceput sa dea semne de revenire dupa sistematizarea care a avut loc in anii 1960. In acea perioada au fost demolate strazi intregi in numele progresului. Cu toate acestea, in prezent, un aer de speranta pluteste in aer, iar vizitatorii vor descoperi comori neasteptate in arhitectura fragmentata a orasului.

In Craiova de azi se afla ruinele stravechii resedinte a tribului geto-dac al Pelilor, Pelendava, inca din perioada 400-350 i.C. Aceasta a fost atestata documentar pentru prima oara pe Tabula Peutingeriana, o harta probabil din anul 225 d.C.

Orasul a devenit un puternic centru industrial incepand cu anii '60. Atunci a inceput dezvoltarea industriei constructoare de masini si utilaje, de avioane, industria chimica, alimentara, usoara, a materialelor de constructii, industria electrotehnica, industria extractiva, industria energetica. Intre ele se pot enumera Electroputere Craiova, fabrica de avioane, cea de automobile sau Combinatul de la Isalnita.

Astazi, Craiova este un important centru economic si universitar-cultural, fiind un oras cu numeroase constructii vechi: biserici, case si palate boieresti sau alte constructii laice

Atractii turistice Craiova

Tag: Obiective turistice Craiova, Atractii turistice Craiova, De vizitat in Craiova, Ce vizitam in Craiova, Top atractii turistice Craiova, Top obiective turistice Craiova, Ghid turistic Craiova.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne