Heraklion din Creta, obiective turistice de vizitat in Creta

Heraklion, Creta

Vacanta in Creta?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Al cincilea oras ca marime din Grecia, are multe de oferit. Ca si in cazul Atenei, vei avea nevoie de timp pentru a face cunostinta cu el. Heraklion a suferit stricaciuni mari de pe urma bombardamentelor din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar acum are o multime de cladiri neatragatoare, construite din beton, si un sistem de strazi complet haotic. Dar mai are si un caracter extraordinar si o comoara de muzeu de arheologie in care se afla unele dintre cele mai renumite obiecte antice din lume.

Oamenii au locuit in Heraklion inca din perioada neolitica, apoi orasul a inflorit in chip de port al centrului minoic de la Knossos, aflat la 5 km mai catre sud. Venetienii l-au cucerit in secolul al XIII-lea si au facut din el capitala lor pentru intreaga Egee, construind aici un fort pentru protectia portului.

Fortul care se ridica astazi aici a fost construit in secolul al XVI-lea, dupa ce primul a fost distrus de un cutremur, si a jucat un rol important in istoria orasului. A fost principalul punct de interes in timpul asediului turcesc din 1648, asediu ce a durat pana in 1669, cand venetienii au predat insula in mainile turcilor. Treizeci de mii de locuitori ai orasului, cretani si venetieni, si-au pierdut atunci viata, ca si 118.000 de turci, ceea ce ne da o idee despre ferocitatea cu care a fost aparat acest oras.

Pe partea sudica a portului se afla o alta cladire venetiana, Arsenalul, ridicata in secolul al XVI-lea drept loc in care sa se construiasca si sa se repare vasele flotei comerciale din Marea Egee. Magnificele ziduri ale orasului Heraklion dateaza din aceeasi perioada. Se intind pe o lungime de 3 km in jurul zonei vechi a orasului si au cateva porti impresionante, cum este Porta Kornarou, unde zidurile au 18 m inaltime si 40 m grosime. Langa Bastionul Martinengo, aflat in coltul cel mai sudic al zidurilor, se afla mormantul lui Nikos Kazantzakis, care a cerut sa fie ingropat aici.

Ghiduri de calatorie Creta:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Creta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Heraklion:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!