Obiective turistice Creta, Grecia
Home Orase Obiective turistice Creta, Grecia

Obiective turistice Creta, Grecia

Creta (Kriti) este cea mai mare insula din Grecia si a cincea ca marime din Mediterana (dupa Sicilia, Sardinia / Cipru si Corsica). Este o insula alungita si ingusta, care masoara 250 km de la un capat la celalalt, iar in punctul cel mai ingust are doar 12 km.

Pe cuprinsul ei se gasesc munti inalti, cel mai lung defileu din Europa, sute de plaje excelente si unul dintre cele mai importante situri antice din intreaga Grecie: Knossos.
Knossos este doar unul dintre nenumaratele situri istorice ale Cretei, iar insula va satisface in aceeasi masura dorintele adoratorilor soarelui, ale istoricilor, arheologilor, iubitorilor de plante si fotografilor.

Din ratiuni ce tin de turism, in nord s-a construit extensiv de-a lungul unor lungi fasii de coasta, astfel incat zona nu se mai deosebeste cu nimic de alte locuri de pelerinaj ale celor care isi doresc plaja si soare, in timp ce coasta accidentata din sud este mai putin accesibila, deci si dezvoltarea turistica este limitata.

Atractii turistice Creta

Tag: Obiective turistice Creta, Atractii turistice Creta, De vizitat in Creta, Ce vizitam in Creta, Top atractii turistice Creta, Top obiective turistice Creta, Ghid turistic Creta.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne