Lacul Durankulak din Durankulak, obiective turistice Durankulak

Lacul Durankulak, Durankulak

Obiective turistice Durankulak
Vacanta in Durankulak?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

La 6 km de granita cu Romania si la 15 km nord de Sabla se afla cel mai nordic lac natural de pe coasta bulgareasca a Marii Negre, alimentat de la doua izvoare carstice. Deoarece este in cea mai mare parte mlastinos, localnicii il numesc "smarc". Lacul este separat de mare printr-un brat de nisip lat de 150-200 m, dar uneori marea agitata se revarsa peste bratul de nisip in lac si de aceea apa lui este usor sarata. Adancimea maxima este de 4 m, iar cea medie de 1,5 m. Lacul face parte din zona protejata "Lacul Durankulak", cu suprafata de 400 ha, care este mentionata in Conventia Ramsar.

Aici puteti vedea peste 260 de specii de plante si animale endemice, rare si amenintate cu disparitia. Speciile de pasari sunt foarte variate, fiindca lacul se afla pe ruta pasarilor migratoare, Via Pontica. In timpul iernii mii de pasari acopera apele lacului; printre cele care hiberneaza aici se numara gastele cu cap alb, cormoranul pitic si gastele cu gat rosu (amenintate cu disparitia), ca si ratele cu cap verde. Tot aici puteti vedea pelicanii roz (creti).

In apropiere de lac a fost construit un foisor inalt de 12 m de unde poate fi privit teritoriul acestei rezervatii naturale, iar asteptarea celor rabdatori nu va fi zadarnica. Ornitologii amatori pot fotografia pasari rare ca lacarul cafeniu {Acrocephalus agricola), corcodelul mare (Podiceps cristatus), gasca de vara (Anser ansei), lebada de vara (Cygnus oloi) si ciovlica ruginie (Glareolapratincola). Aproape 80% din populatia mondiala de gaste cu gat rosu traieste in lacurile Durankulak si Sabla.

Vegetatia lacului este specifica mlastinilor si zonelor umede. O specie rara, intalnita doar aici, este trestia cu trei striuri. Lacul are doua insule, dintre care cea mai mare are suprafata de 2 ha. Apele sunt bogate in peste - crap, somn, guvid si biban, alaturi de unele specii mai rare; este unicul loc din Bulgaria unde traieste crapul salbatic.

Bilete de avion spre Durankulak:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Lacul Durankulak:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne