Obiective turistice Durham, Anglia
Home Orase Obiective turistice Durham, Anglia

Obiective turistice Durham, Anglia

Durham a evoluat mult din anii '50, cand minele de carbune din jurul acestui oras universitar ii dadeau un aspect mohorat, de localitate muncitoreasca. Acum, toate puturile sunt inchise, iar locul a fost curatat si aranjat. Cartierul medieval din Durham este o zona compacta nu mai mare de 1 km, inghesuita pe o peninsula orientata spre sud. River Wear face un cot strans in jurul acestei limbi de pamant, si numai cateva sute de metri de teren mai stau in calea transformarii peninsulei in insula.

Un tur prin acest centru de oras este scurt, dar plin de puncte de interes, ceea ce inseamna ca trebuie sa-ti rezervi cel putin doua ore pentru el - ba chiar mai mult daca intentionezi sa vizitezi si catedrala, si castelul.

Un punct de plecare bun in vizitarea orasului Durham este pietonala Market Place, cu statuia ecvestra a lui Charles William Vane Stewart, al treilea marchiz de Londonberry si Lord Locotenent de Durham, o figura splendida, cu o uniforma cu catarame si coif de metal, ce sta pe un armasar ce fornaie mandru.

De aici, Silver Street te va duce catre Framwellgate Bridge, din secolul al XIV-lea, unde te poti bucura de prima dintr-o succesiune de privelisti superbe ale zidurilor castelului si turnurile catedralei de peste rau.

Atractii turistice Durham

Tag: Obiective turistice Durham, Atractii turistice Durham, De vizitat in Durham, Ce vizitam in Durham, Top atractii turistice Durham, Top obiective turistice Durham, Ghid turistic Durham.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne