Obiective turistice Evora, Portugalia
Home Orase Obiective turistice Evora, Portugalia

Obiective turistice Evora, Portugalia

Avand un aer aristocratic evident, Evora e cel mai mare oras din Alentejo, a carui populatie de 45.000 de suflete include un procentaj mare de studenti. Inconjurat de ziduri masive si incununat de o catedrala care domina casele aflate pe terase neregulate, Evora este atat imposibil de confundat, cat si ademenitoare.

Labirintul de strazi pavate pare sa nu aiba niciun ritm sau motiv: patratele formate sunt asimetrice cu incapatanare, florile se revarsa de pe arcade, iar fermele, manastirile si blocurile moderne cu apartamente inghiontesc periferiile. Dupa fiecare colt se pare ca este un conac, o biserica flamboaianta sau o structura exceptionala. Multe cladiri dateaza din perioada de prosperitate a Evorei din timpul Renasterii.

Anexarea Portugaliei de catre Spania in 1580 a anuntat sfarsitul gloriei Evorei si inceputul unui declin moderat. Totusi, restaurarea a facut unele minuni si intregul oras face acum parte dintre locurile aflate in Patrimoniul Universal. Ca bonus, dealurile din apropiere contin locuri cu megaliti impresionanti, in timp ce Montemor-o-Novo si Evoramonte ofera castele medievale imbaiate in aer.

Modelul urban neobisnuit al Evorei poate fi explicat prin straturile multiple de civilizatie, incepand cu romanii. Apoi au venit maurii, a caror amprenta este evidenta in cartierul nordic, si, in cele din urma, domnitorii portughezi, care au lasat o serie de stiluri arhitecturale gotic, renascentist, manuelin, neoclasic, manierist si baroc.

Vechiul cartier evreiesc (intre Rua dos Mercadoies si Rua da Moeda) are propriul sau aranjament distinctiv. Daca ai o masina, las-o in afara zidurilor; locurile de parcare din interior sunt rare, iar strazile cu un singur sens sunt o provocare.

Atractii turistice Evora

Tag: Obiective turistice Evora, Atractii turistice Evora, De vizitat in Evora, Ce vizitam in Evora, Top atractii turistice Evora, Top obiective turistice Evora, Ghid turistic Evora.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne