Albayzin din Granada, obiective turistice Granada

Albayzin

Obiectiv turistic din Granada

Este un cartier de origine Al-Andalus, foarte vizitat de turistii care se ingramadesc spre oras datorita asocierilor sale istorice, a arhitecturii si peisajului.

Descoperirile arheologice din zona arata ca aceasta a fost locuita inca din antichitate. A devenit mult mai relevant odata cu sosirea dinastiei Zirid, in 1013, cand a fost inconjurat de ziduri de aparare. Acesta este unul din centrele vechi din Granada, precum Alhambra, Realejo si Arrabal de Bib-Rambla. Extensia sa actuala este cuprinsa intre peretii din Alcazaba pana la Cerro de San Miguel sau de la Puerta de la Guadix pana in Alcazaba.

In 1994 artierul a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO. printre bogatiile sale arhitecturale, printre altele, se numara si peretii Ziri ai Cadima Alcazaba, peretii Nasrid, turnurile de Alcazaba, bisericile din El Salvador (fosta moschee principala).

 
Bilete de avion spre Granada:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Albayzin:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne