Speicherstadt din Hamburg, obiectiv turistic Hamburg - TravelEuropa.ro

Speicherstadt

Obiectiv turistic Hamburg

Este un loc magic construit la sfarsitul secolului al XIX-lea. Aflat pe malul marii, pe un tarm inalt, ornat cu depozite care apartin unei epoci apuse, dar inca foarte mult in uz, are farmecul Venetiei sau Amsterdamului.

Numit si "orasul depozitelor", Speicherstadt este cel mai mare cartier de depozite din lume. Aici, cladirile stau pe fundatii ridicate pe poloni din lemn sau busteni de stejar, in anumite cazuri particulare. Cartierul este situat in portul orasului si a fost construit in perioada 1883-1927, ca o zona libera de a face comert cu diferite bunuri fara a plati taxe vamale.

Depozitele sunt cladiri cu mai multe etaje, in care se poate intra atat din apa, cat si de pe uscat. Unul dintre cele mai vechi depozite este Kaispeicher B al Muzeului Maritim International.

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, aproximativ 50% din depozitele din Speicherstadt au fost distruse de bombardamentele Aliaților. Unele structur au fost complet distruse si nu au mai fost refacute. Acestea gazduiesc in prezent Hanseatic Trade Center.

In 2009, cartierul si zona inconjuratoare au intrat intr-un amplu proces de reamenajare, iar in iulie 2015, Speicherstadt a fost inclus in patrimoniul mondial UNESCO.

Transport public pentru Speicherstadt :

Metroul pana la statia Baumwall

Bilete de avion spre Hamburg:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Speicherstadt :

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Hamburg:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!

Poze Speicherstadt :

Poze Speicherstadt Poze Speicherstadt Poze Speicherstadt Poze Speicherstadt Poze Speicherstadt
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne