Obiective turistice Heraklion, atractii turistice Heraklion, Traveleuropa.ro
  Orase Obiective turistice Heraklion, Grecia

Obiective turistice Heraklion

Publicat la: 2012-05-16
Obiective turistice Heraklion din Grecia

Al cincilea oras ca marime din Grecia, are multe de oferit. Ca si in cazul Atenei, vei avea nevoie de timp pentru a face cunostinta cu el. Heraklion a suferit stricaciuni mari de pe urma bombardamentelor din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar acum are o multime de cladiri neatragatoare, construite din beton, si un sistem de strazi complet haotic. Dar mai are si un caracter extraordinar si o comoara de muzeu de arheologie in care se afla unele dintre cele mai renumite obiecte antice din lume.

Oamenii au locuit in Heraklion inca din perioada neolitica, apoi orasul a inflorit in chip de port al centrului minoic de la Knossos, aflat la 5 km mai catre sud. Venetienii l-au cucerit in secolul al XIII-lea si au facut din el capitala lor pentru intreaga Egee, construind aici un fort pentru protectia portului.

Fortul care se ridica astazi aici a fost construit in secolul al XVI-lea, dupa ce primul a fost distrus de un cutremur, si a jucat un rol important in istoria orasului. A fost principalul punct de interes in timpul asediului turcesc din 1648, asediu ce a durat pana in 1669, cand venetienii au predat insula in mainile turcilor. Treizeci de mii de locuitori ai orasului, cretani si venetieni, si-au pierdut atunci viata, ca si 118.000 de turci, ceea ce ne da o idee despre ferocitatea cu care a fost aparat acest oras.

Pe partea sudica a portului se afla o alta cladire venetiana, Arsenalul, ridicata in secolul al XVI-lea drept loc in care sa se construiasca si sa se repare vasele flotei comerciale din Marea Egee. Magnificele ziduri ale orasului Heraklion dateaza din aceeasi perioada. Se intind pe o lungime de 3 km in jurul zonei vechi a orasului si au cateva porti impresionante, cum este Porta Kornarou, unde zidurile au 18 m inaltime si 40 m grosime. Langa Bastionul Martinengo, aflat in coltul cel mai sudic al zidurilor, se afla mormantul lui Nikos Kazantzakis, care a cerut sa fie ingropat aici.

 

Harta obiective turistice Heraklion - Long: 25.138723, Lat: 35.329002

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Heraklion, atractii turistice Heraklion, de vizitat in Heraklion, obiective Heraklion, atractii Heraklion, turism Heraklion.