Obiective turistice Idra, de vizitat in Idra, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Idra, Grecia

Obiective turistice Idra, Grecia

 
 

Idra (sau Hydra) este o insula mica si stancoasa, destul de arida, dar fascinanta. Orasul principal este concentrat in jurul portului si popularitatea de care se bucura face ca in timpul verii sa fie supraaglomerat si sa fie greu de gasit cazare aici.

Insula a ajuns sa fie la moda intr-un fel foarte boem in anii 1950 si inceputul anilor 1960, cand aici si-au construit case aici numerosi pictori si poeti - inclusiv interpretul si scriitorul canadian Leonard Cohen. Astazi, cele mai multe dintre aceste vile gazduieste muzee, 300 de biserici si sase manastiri raspandite in jurul insulei. Acestea, impreuna cu tunurile si statuile eroilor Razboiului pentru Independenta, aflate inca in picioare, creaza un mozaic plin de romantism.

Construita in forma unui amfiteatru pe o panta cu vedere la golful Argosaronic, Idra este una dintre cele mai romantice destinatii din Grecia. Vile traditionale din piatra, strazi pietruite inguste, piete izolate si, mai presus de toate, utilizarea a aproximativ 500 de magari ca mijloc de transport in comun, explica de ce Idra si-a pastrat atmosfera distinctiva de-a lungul timpului.

Trebuie mentionat ca numele insulei nu are nimic de-a face cu monstrul cu sapte capete din legenda greceasca. In schimb, este o abreviere de la "Hydrea", care inseamna "primavara" .

La fel ca si alte insule saronice, Idra are cateva conace frumoase din secolele al XVIII-lea si al XlX-lea, construite cu banii proveniti de pe urma uimitoarei flote de vase comerciale a insulei.

Daca privesti astazi minusculul port al Idrei, iti este greu sa crezi ca insula detinea candva aproximativ 150 de vase care faceau comert cu America de Nord, traversand Atlanticul. La fel de greu este si sa crezi ca aici au trait pe vremuri 40.000 de locuitori, iar astazi abia daca mai sunt 3.000.

Idra nu este o insula pentu adoratorii soarelui, aici existand o singura plaja cu nisip, si aceea legata de Hotelul Miramare, la aproximativ 2 km de oras. Exista si cateva plaje cu pietris raspandite in jurul insulei, care este destul de mare pentru a-ti permite sa evadezi ziua din portul aglomerat mergand de-a lungul potecilor costiere sau pe drumurile din interior.

Aceasta mica, dar adorabila insula isi merita din plin titlul de a fi printre cele mai populare destinatii de excursii de o zi, de la Atena. Promenada, presarata cu buticuri sic si galerii de arta, alcatuieste o imagine mult mai sofisticata decat in cazul majoritatii celorlalte insule grecesti.

 
Vizitezi Idra?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Idra

Vacanta in Idra cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Idra:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Idra:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Idra obiective turistice, Ce poti vizita in Idra, Top obiective Idra, Top atractii Idra, Idra locuri de vizitat, Locuri de vizitat Idra, Locuri de vizitat in Idra, Idra atractii turistice, Idra de vizitat, De vizitat in Idra, Ce vizitam in Idra, Top atractii turistice Idra, Top obiective turistice Idra, Idra ghid turistic, Calatorii in Idra.