Obiective turistice Ioannina, Grecia
Home Orase Obiective turistice Ioannina, Grecia

Obiective turistice Ioannina, Grecia

Minaretele zvelte din citadela lui Ali Pasa, ridicate semet deasupra arborilor de pe malul lacului, reprezinta o trasatura distinctiva a acestei frumoase capitale regionale. Minunat amplasat pe malurile lacului Pamvotis, avand Muntii Pindului in departare, ca fundal pentru frumoasa insula Nissi, orasul este locul perfect pentru a petrece cateva zile.

Cel mai intelept este ca in Ioannina sa nu faci prea multe remarci admirative la adresa lui Ali Pasa, tiranul criminal care a stapanit orasul din 1788 pana la moartea sa, survenita in 1822, si asta din cauza ca sentimentele localnicilor sunt in continuare foarte puternice, Ioannina s-a aflat sub jugul turcesc timp de aproape 500 de ani, cel mai lung si mai cumplit blestem din istoria Greciei, si influentele turcesti au supravietuit aici mai puternic decat oriunde in alta parte.

Si totusi, numele lui Ali Pasa este strans legat de istoria orasului, indiferent daca cetatenilor de astazi le place sau nu.

Atractii turistice Ioannina

Tag: Obiective turistice Ioannina, Atractii turistice Ioannina, De vizitat in Ioannina, Ce vizitam in Ioannina, Top atractii turistice Ioannina, Top obiective turistice Ioannina, Ghid turistic Ioannina.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne