Obiective turistice Jaffa, de vizitat in Jaffa, Israel
Home / Orase / Obiective turistice Jaffa, Israel

Obiective turistice Jaffa, Israel

 
Vacanta in Jaffa?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Jaffa sau Yaffa (Yaffo, Yaffa; in tablitele de la Tell al Amarna din 1350 i.Hr. "Yapu") este partea sudica, antica, a orasului israelian Tel Aviv (numele complet al acestuia fiind Tel Aviv-Yaffo).

Port stravechi la Marea Mediterana, este unul din cele mai vechi orase-port din lume, unul dintre punctele de popas ale europenilor in drumul spre est, ca si porturile Akko si Cezareea.

Descoperirile arheologice au aratat ca in portul Jaffa, datand de 4 000 ani, activitatea portuara a inceput in vremea egiptenilor si a fenicienilor si nu s-a intrerupt niciodata pana azi.

Din vremea cand era locuita de greci se pastreaza legenda Andro-medei - se spune ca aici ar fi stanca de unde Perseu a salvat-o pe Andromeda, lasata, in lanturi, ca sacrificiu adus unui monstru marin.

Asezarea antica propriu-zisa e marcata de colina Tell Jaffa, inalta de 40 metri si dominata de biserica Sf. Petru.

 

De vizitat in Jaffa

Jaffa obiective turistice, Ce poti vizita in Jaffa, Top obiective Jaffa, Top atractii Jaffa, Jaffa locuri de vizitat, Locuri de vizitat Jaffa, Locuri de vizitat in Jaffa, Jaffa atractii turistice, Jaffa de vizitat, De vizitat in Jaffa, Ce vizitam in Jaffa, Top atractii turistice Jaffa, Top obiective turistice Jaffa, Jaffa ghid turistic, Calatorii in Jaffa.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne