Domul din Koln din Koln, obiective turistice Koln

Domul din Koln, Koln

Obiective turistice Koln

Este cea mai mare catedrala gotica din lume si este primul obiectiv pe care-l veti vedea de cum ati iesit din gara centrala (daca nu-l vedeti, trebuie sa stiti sa va aflati la iesire din spatele garii).

Domul este protejat de UNESCO, se afla in centrul istoric si este principala atractie turistica a orasului. Lucrarile de constructie au durat timp de 632 de ani, incepand din 1238, pe locul unei catedrale mai vechi, care dateaza din anul 870. Cladirea are o inaltime de 157 de metri, a fost cea mai mare cladire din lume in perioada evului mediu, iar in prezent este considerata cea mai mare constructie in stil gotic din lume. Este un simbol al orasului si este cel mai vizitat edificiu din Germania, atragand o medie de 20.000 de turisti pe zi.

Turistii pot urca in turnul din sudul domului. Asta daca se simt in forma, deoarece trebuie urcate aproximativ 509 de scari. De asemenea, ei mai trebuie sa stie ca urcatul dureaza aproximativ o ora si ca ar fi bine sa se asigure ca sunt incaltati comod. Pe de alta parte, nu vor regreta decizia de a urca in turn.

Catedrala este inchisa in timpul Liturghiei. Intrarea in catedrala este gratuita, insa turistilor li se va cere sa faca o donatie.

Transport public pentru Domul din Koln:
Metrou: U - Bahn; Gara centrala
Preturi intrare in Domul din Koln:
Intrarea libera in catedrala
Bilet turn: 3 euro pentru adult si redus la jumatate pentru elevi, studenti si persoane cu dizabilitati
Bilet trezorerie: 4 euro un bilet intreg, 2 euro redus.
Turistii pot opta pentru un bilet combinat pentru a vizita si turnul si trezorerie, caz in care vor plati 6 euro (pret intreg) sau 3 euro (pret redus)
Program Domul din Koln:
Program catedrala: zilnic, noiembrie-aprilie 06:00-19:30, mai-octombrie 06:00 - 21:00.
Program turn: zilnic, intre orele 09:00 - 16:00, in perioada noiembrie - februarie; intre 09:00 - 17:00, in llunile martie, aprilie si octombrie; intre orele 09:00 - 18:00, in perioada mai - septembrie.
Telefon Domul din Koln:
+49 221 17940100
Site oficial Domul din Koln:
Koln
Bilete de avion spre Koln:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Domul din Koln:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne