Obiective turistice Koln, Germania
Home Orase Obiective turistice Koln, Germania

Obiective turistice Koln, Germania

 

Köln este situat pe raul Rin, in Renania de Nord - Westfalia si este al patrulea mare oras din Germania, cu aproximativ un milion de locuitori. Pe langa faptul ca este cel mai vechi oras din Germania, Köln este si unul dintre principalele centre turistice si de afaceri ale tarii.

Este unul dintre cele mai liberale orase germane, fiind numit si capitala homosexualilor din Germania. In fiecare an, in luna iulie aici are loc parada gay, care este unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din lume.

Locuitorii sai sunt foarte mandri de orasul in care traiesc, iar acest lucru poate fi vazut la orice colt de strada. De asemenea, localnicii sunt foarte prietenosi, plini de viata si extrem de primitori cu turistii veniti din toate colturile lumii. Majoritatea persoanelor care lucreaza la Deutsche Bahn (Caile Ferate Germane) vorbesc limba engleza destul de bine, iar automatele de bilete ofera informatii si in engleza. In general, varstnicii au fosrte putine cunostinte de limba engleza, in timp ce tinerii si cei care lucreaza in mediul de afaceri cunosc aceasta limba foarte bine. Acestea fiind spuse, limba este rareori o bariera pentru turisti.

Si nu duce lipsa de vizitatori. Nici nu ar avea cum, avand in vedere numarul impresionant de obiective turistice, monumente si cladiri vechi, dar si datorita spiritului sau boem, combinat cu putin romantism si o viata de noapte bogata. Am putea spune ca orasul este un adevarat muzeu in aer liber, cu o istorie pe cat de frumoasa, pe atat de indelungata.

Köln este intr-adevar si un oras al contrastelor. Gazduieste cea mai mare catedrala gotica din lume (Domul din Köln), adaposteste numeroase comori culturale din epoci diferite, este iubit de majoritatea artistilor si este si un centru mass-media international.

Inca din Evul Mediu, orasul era cunoscut drept un important loc de pelerinaj, avand in vedere ca Domul sau adaposteste moastele celor Trei Crai de la Rasarit. Potrivit unei legende, in acea perioada, o printesa britanica (Sfanta Ursula), alaturi de 11.000 de fecioare au fost decapitate de huni, in timpul unui pelerinaj prin Europa. In memoria lor au fost ridicate numeroase biserici in Köln, iar multe dintre ele pot fi vazute si astazi.

Atractii turistice Koln

Tag: Obiective turistice Koln, Atractii turistice Koln, De vizitat in Koln, Ce vizitam in Koln, Top atractii turistice Koln, Top obiective turistice Koln, Ghid turistic Koln.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne