Manastirea Franciscana din Radna din Lipova, obiective turistice Lipova
Home Orase Obiective turistice Lipova Manastirea Franciscana din Radna

Manastirea Franciscana din Radna, Lipova

Obiective turistice Lipova

Prima manastire s-a infiintat la Lipova in anul 1325, iar prima capela franciscana a fost ridicata in viile Radnei in anul 1520. Manastirea a fost recladita la Radna in anul 1626. In anul 1695 a avut loc un incendiu si, din fericire, Icoana Maicii Domnului a fost salvata prin Gratie Divina.

Sfintirea bisericii s-a facut in anul 1767, iar lacasul de cult a fost declarat Basilica Papala "Maica Harurilor", in anul 1992. Stilul constructiei este neobaroc. Inaltimea de la pardoseala pana la tavan este de 21 m. Inaltimea turnurilor bisericii este de 71 m.

Dintre picturile bisericii se remarca: Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului (stampa din atelierul lui Vichente Bassano din 1668).

In zidul manastirii se pastreaza o piatra cu urma unei copite de cal, despre care exista urmatoarea poveste: in timpul unei campanii turcesti, un vizir turc voia sa pangareasca biserica si sa intre cu calul inauntru. Calul s-a impiedicat lasand acea urma in piatra, cu copita, fapt ce l-a determinat pe turc sa renunte.

Orga bisericii este realizata de renumitul mester austriac Wagenstein in 1918.

Bilete de avion spre Lipova:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Manastirea Franciscana din Radna:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne