Obiective turistice Liverpool, de vizitat in Liverpool, Anglia
Home / Orase / Obiective turistice Liverpool, Anglia

Obiective turistice Liverpool, Anglia

 
 

Aflat in Nord-Vestul Angliei, Liverpool reprezinta al doilea port al Impreriului britanic, dupa Londra. Ascensiunea sa a inceput in secolele al XVII-lea - al XVIII-lea, odata cu nedreptul comert cu sclavi intre Africa de Vest, porturile din Lumea Noua si porturile din Vestul Angliei.

Docurile din Liverpool s-au intins pe o lungime de 13 kilometri de-a lungul Mersey-ului, primul doc fiind construit in 1715.

In secolul al XIX-lea, pacheboturile transatlantice si navele care transportau emigranti i-au dus in oras si pe bogati si pe saraci. Astfel, s-a format o populati cosmopolita - irlandezi, scotieni, indieni, chinezi, americani, est-europeni - care, dintr-un motiv sau altul, nu au ajuns mai departe de marele port din Estuarul Mersey.

La inceputul anilor '60, Liverpool era locul in care se intampla totul si toti tinerii britanici veneau aici sa asculte ritmul din Mersey, un sunet imprumutat de pe discurile americane de R&B. Cei mai cunoscuti fii ai orasului Liverpool sunt membrii trupei Beatles.

Astazi, Liverpool este un loc interesant, cu mari constructii ce dateaza din secolul al XIX-lea si depozite modernizate pentru a servi drept locuinte sau activitati de divertisment. Pe malul apei, la Pier Head, feribotul din mersey imbarca pasagerii pentru Birkenhead si organizeaza si cateva croaziere tematice, pe care merita sa le faci pentru a vedea marele triunghi dinspre mersey: domul Port of Liverpool Building, corpul masiv al Cunard Building si turnuril cu ceas ale Royal Liver Building, cu cel doua pasari cu apripile intinse.

 
Vizitezi Liverpool?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Liverpool

Vacanta in Liverpool cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Liverpool:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Liverpool:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Liverpool obiective turistice, Ce poti vizita in Liverpool, Top obiective Liverpool, Top atractii Liverpool, Liverpool locuri de vizitat, Locuri de vizitat Liverpool, Locuri de vizitat in Liverpool, Liverpool atractii turistice, Liverpool de vizitat, De vizitat in Liverpool, Ce vizitam in Liverpool, Top atractii turistice Liverpool, Top obiective turistice Liverpool, Liverpool ghid turistic, Calatorii in Liverpool.