Piazza dell Anfiteatro din Lucca, obiective turistice Lucca

Piazza dell Anfiteatro, Lucca

Obiective turistice Lucca

Din Piazza San Michele, porneste pe Via Fillungo, principala strada din Lucca, care duce la Piazza dell'Anfiteatro, o piata mai aparte, ale carei case medievale au fost construite in perimetrul oval al unui vechi amfiteatru roman.

Cateva strazi mai la est se afla o alta bijuterie arhitectonica, micuta biserica San Pietro Somaldi. La aceeasi distanta, dar spre nord-est, este Biserica San Frediano (1112-1147), ce se deosebeste prin fatada de mozaic din secolul al XIII-lea si bijuteriile artistice din interior, printre care se remarca fantana (superb decorata) din secolul al XII-lea, decoratiunite din ceramica comandate de familia della Robbia, sculpturile si cavourile lui Jacopo della Quercia (a patra capela pe stanga) si fresca lui Amico Aspertini "Sosirea Sfintei Fete in Lucca" datand din secolul al XVI-lea (a doua capela dinspre peretele nordic).

Bilete de avion spre Lucca:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Piazza dell Anfiteatro:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne