Obiective turistice Lucca, Italia
Home Orase Obiective turistice Lucca, Italia

Obiective turistice Lucca, Italia

 

"Totul in Lucca este extraordinar", scria Hilaire Belloc, in 1902, in "Drumul catre Roma". Cu cativa ani mai inainte, Henry James descria orasul drept "o abundenta de tot ceea ce poate exista mai frumos, mai placut, mai interesant si exemplar" ("Italia revizitata", 1877). Foarte putine lucruri s-au schimbat de atunci. Linistit, civilizat, inconjurat de ziduri umbrite de pomi, orasul de astazi este un amalgam atractiv de piete, bisericute, muzee, galerii de arta si strazi pietruite. Dintre toate orasele Toscanei, numai Florenta si Siena il intrec in frumusete.

Orasul Lucca isi datoreaza planul concentric al centrului sau romanilor, in timpul gotilor si lombarzilor, Lucca a fost capitala Toscanei, fiind un burg extrem de dezvoltat gratie comertului cu matase - industria lenjeriilor de matase joaca si astazi un rol extrem de important. In timpul secolului al XIV-lea, Lucca a cucerit Pisa si Pistoia, fiind foarte aproape de a supune si Florenta. Ulterior insa, orasul Lucca a intrat in declin, dar si-a mentinut independenta pana la sosirea lui Napoleon. Burbonii au detinut controlul asupra orasului pana la unificarea Republicii Italiene.

Astazi, toate atractiile turistice se afla in interiorul vechilor ziduri. Cel mai bun plan de atac este fie sa pornesti de la Dom si sa mergi spre est, fie din piata centrala, Piazza San Michele, si sa mergi inspre nord.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Lucca

Tag: Obiective turistice Lucca, Atractii turistice Lucca, De vizitat in Lucca, Ce vizitam in Lucca, Top atractii turistice Lucca, Top obiective turistice Lucca, Ghid turistic Lucca.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne