Obiective turistice Manchester, de vizitat in Manchester, Anglia
Home / Orase / Obiective turistice Manchester, Anglia

Obiective turistice Manchester, Anglia

 
 

In secolul al XX-lea, orasul Manchester, era considerat cel mai mare producator de textile din lume. Masinile de tesut ale lui Richard Arkwright, motorul cu aburi, climatul umed si apropierea de campurile carbonifere si de portul Liverpool au dezvoltat enorm comertul cu bumbac din Manchester.

Baronii bumbacului din epoca georgiana, iar mai apoi comerciantii si negustorii din perioada victoriana au strans averi enorme si au umplut orasul cu depozite uriase.

Au construit si galerii de arta, parcuri publice si cladiri. Intre timp, muncitorii din fabrici traiau in conditii tot mai grele, inghesuiti in mahalalele murdare si urat mirositoare.

Tesaturile ieftine venite din colonii si recesiunea economica mondiala au ingreunat economia din Manchester la sfarsitul secolului al XX-lea. Bombardamentele din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial au lasat gropi uriase in oras, dar fata orasului s-a schimbat prin demolarea mahalalelor si curatarea spatiilor libere dupa razboi.

Dupa intrarea in vigoare a prevederilor Clean Air Act, cladirile publice au fost curatate de funingine. Astazi, cand Manchester United este unul dintre cele mai cunoscute cluburi de fotbal din lume, iar viata de noapte e foarte activa, orasul are o imagine mult mai increzatoare.

Ghidurile si hartile, disponibile la Centrul de informatii turistice din Manchester de pe Lloyd Street, te vor duce in toate locurile interesante intr-o singura zi. Poti vedea acest mare oras industrial din caramida rosie si teracota si plimbandu-te cu unul dintre tramvaiele care traverseaza strazile din Manchester.

 
Vizitezi Manchester?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Manchester

Vacanta in Manchester cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Manchester:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Manchester:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Manchester obiective turistice, Ce poti vizita in Manchester, Top obiective Manchester, Top atractii Manchester, Manchester locuri de vizitat, Locuri de vizitat Manchester, Locuri de vizitat in Manchester, Manchester atractii turistice, Manchester de vizitat, De vizitat in Manchester, Ce vizitam in Manchester, Top atractii turistice Manchester, Top obiective turistice Manchester, Manchester ghid turistic, Calatorii in Manchester.