Palazzo Te din Mantova, obiective turistice de vizitat in Mantova

Palazzo Te, Mantova

 

Situat in parcul de la capatul orasului vechi, a fost conceput ca o resedinta de tara pentru familia Gonzaga. Construit dupa Palazzo Ducale - intre 1525 si 1535 -, este o creatura mai mica si diferita de rivalul sau central.

Atat designul, cat si frescele din interior sunt opera lui Giulio Romano (1492-1546), unul dintre cei mai completi artisti si arhitecti ai vremurilor sale.

Stilizat si in mod deliberat socant, palatul a fost conceput initial ca un dom al placerilor, preocuparea pentru hedonism fiind evidenta in Sala di Psiche (camera lui Psyche), ale carei fresce languroase - toate pline de satiri si nimfe care se zbenguie - trebuie ca sunt cele mai erotice si explicit sexuale picturi din Italia.

Scenele, ca multe altele din palat, imprumuta mult din miturile clasice, desi barfele contemporane sugereaza ca s-a vrut o celebrare mai pamanteasca a pasiunii lui Federico Gonzaga pentru amanta sa.

Multe alte picturi extraordinare impodobesc incaperea alaturata, Sala dei Giganti (Camera gigantilor), unde figuri distorsionate, neclare si grotesti redau dezlantuirea lui Jupiter impotriva titanilor.

Vizitezi Palazzo Te?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Mantova cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Ghiduri de calatorie Mantova:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Mantova:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Palazzo Te:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!