Strada Villegaignon sud din Mdina, obiective turistice Mdina

Strada Villegaignon sud, Mdina

Obiective turistice Mdina

Strada principala a orasului e strajuita de biserici si edificii de importanta istorica. Pe dreapta, Manastirea St. Benedict, bisericuta St. Peter si biserica St. Agatha, care dateaza de la inceputul secolului 15 (remaniata in secolul 17 de Lorenzo Gafa).

Pe partea stanga a strazii se afla Casa Inguanez.

Unele parti ale venerabilei cladiri dateaza din secolul 14; Regele Alfonse al V-lea de Aragon a locuit aici in 1432. Strada Mesquita, ce se deschide la urmatoarea intersectie, duce spre piata cu acelasi nume.

Mdina Experience, un show audio-vizual trasand istoria Orasului Tacut poate fi vazut intr-o cladire restaurata din piata.

In apropiere, pe strada St. Nicholas se afla biserica din secolul 17 cu acelasi nume. Pe partea stanga a strazii Villegaignon, in directia Pietei Bastionului se afla Casa Viani si Casa Bezzina, unde si-a gasit sfarsitul comandantul garnizoanei franceze, prada maniei locuitorilor Mdinei, infuriati de jefuirea bisericii Cannelite. (De aici a pornit semnalul rascoalei care, in 1798, a eliberat Malta de cotropitorii francezi). Pe dreapta se inalta fosta Primarie a orasului, construita in 1730, care adaposteste astazi Banca Giuratale.

Bilete de avion spre Mdina:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Strada Villegaignon sud:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne