Obiective turistice Meteora, de vizitat in Meteora, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Meteora, Grecia

Obiective turistice Meteora, Grecia

 
 

Meteora este unul dintre locurile cele mai incredibile din lume. Este cel mai important Centru Monastic Ortodox al Greciei dupa Muntele Atos, aflat in centrul tarii, unde raul Pinios izvoraste din canioanele Pindus si se revarsa spre campia Tesaliei. Numele sau inseamna „stanci in aer”, descriere simpla si graitoare. Din Campia Tesaliei se ridica mai multe stanci de calcar, asemena unor bucati inalte de lut aflate pe roata unui olar.

Stancile s-au format in urmaa cu aproximativ 30 de milioane de ani pe un fund de mare, iar formele lor amintind de picaturile lui Dali sunt rezultatul apei asupra calcarului. Cand marea s-a retras, ele au ramas asa cum le vedem azi. Nu este deloc surprinzator faptul ca turnurile de piatra urcand catre cer au fost percepute drept locuri potrivite pentru sihastrie. Probabil ca primul care a cautat sa se izoleze aici a fost un om pe nume Barnabas, care s-a mutat intr-o pestera de pe una dintre stanci in 985 d.Hr.

”Colonie de sihastri” poate parea o contradictie in termeni, dar asta a fost exact ceea ce s-a dezvoltat in jurul Meteorei, pana cand, in 1336, a fost intemeiata aici o manastire - Megalo Meteora.

Astazi mai exista doar 13 manastiri, dintre care sase pot fi vizitate. Pentru a le oferi calugarilor si calugaritelor care au mai ramas aici izolarea pe care o cauta, cele sase nu sunt deschise pentru public toate in acelasi timp. Dar cum au reusit calugarii sa construiasca aceste manastiri in varful unor stanciatat de netede? Abia relativ de curand au fost taiate in piatra si poteci, care sa ofere oamenilor acces sporit catre ele.

Una dintre teorii sustine ca pe deasupra stancilor au fost trimise zmeie de care erau agatate funii usoare, care, la randul lor, au fost folosite pentru atrage pana sus funii mai solide, din care s-ar fi realizat primele scari de sfoara care duceau pana in varf. Nimeni nu stie cu siguranta, dar ceea ce a rezultat este absolut uimitor. Cel mai usor este sa vizitezi manastirile mergand cu masina.

 
Vizitezi Meteora?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Meteora

Vacanta in Meteora cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Meteora:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Meteora:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Meteora obiective turistice, Ce poti vizita in Meteora, Top obiective Meteora, Top atractii Meteora, Meteora locuri de vizitat, Locuri de vizitat Meteora, Locuri de vizitat in Meteora, Meteora atractii turistice, Meteora de vizitat, De vizitat in Meteora, Ce vizitam in Meteora, Top atractii turistice Meteora, Top obiective turistice Meteora, Meteora ghid turistic, Calatorii in Meteora.