Obiective turistice Milos, Grecia
Home Orase Obiective turistice Milos, Grecia

Obiective turistice Milos, Grecia

 

Una dintre cele mai faimoase sculpturi din lume, Venus din Milo (reprezentare a zeitei Venus descoperita pe Insula Milos) a fost sculptata din marmura de Paros.

A iesit la lumina pe 8 aprilie 1820, cand un agricultor din partea locului a descoperit o grota pe unul dintre ogoarele sale.

In interiorul acesteia se afla jumatate din statuie. Cealalta jumatate avea sa fie si ea descoperita curand, iar intreaga lucrare a fost achizitionata drept dar pentru Ludovic al XVIII-lea al Frantei (rege intre 1795-1824), ajungand ulterior in Muzeul Luvru.

Locul in care a fost descoperita primajumatate a statuii, aflat in apropiere de Catacombele crestine din Trypiti, este marcat printr-o placa memoriala.

Catacombele sunt singurele de acest fel din Grecia, banuindu-se ca ar contine aproximativ 8.000 de trupuri in cele 291 de morminte care au fost descoperite.

Atractii turistice Milos

Tag: Obiective turistice Milos, Atractii turistice Milos, De vizitat in Milos, Ce vizitam in Milos, Top atractii turistice Milos, Top obiective turistice Milos, Ghid turistic Milos.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne