Obiective turistice Mont St Michel, atractii turistice Mont St Michel, Franta.
  Orase Obiective turistice Mont St Michel, Franta

Obiective turistice Mont St Michel

, Franta
Publicat la: 2012-08-31

Batuta de vanturi puternice si lovita de valuri, inconjurata de nisipuri miscatoare viclene si accesibil numai pe un drum ingust, Abbaye de Mont-St.-Michel se inalta maiestuos pe un varf de stanca. Simbol al Normandiei, iar acum intrata in Patrimoniul Mondial, descrisa de Guy de Maupassant drept "o gigantica bijuterie de granit, delicata ca o dantela, cu multe turnuri si cu clopotnite subtiri", abatia este loc de pelerinaj de mai bine de o mie de ani.

In secolul al VIII-lea, aici era o simpla stanca in mare, un munte funerar celtic acoperit de paduri. Apoi, conform legendei, in anul 708, Aubert, episcop de Avranche, a avut o viziune in care Arhanghelul Mihail il indemna sa construiasca o capela pe aceasta stanca, accesibila numai la reflux. In Biserica St. Gervais din Avranche poate fi vazut craniul lui Aubert, cu o adancitura, unde se spune ca a fost atins de catre Arhanghel.

In secolul al X-lea, Richard I, duce de Normandia, a construit pe insula o abatie bene-dictina, care a fost treptat inconjurata de constructii monastice. De-a lungul secolelor, acestea s-au stricat, s-au extins ori s-au prabusit.

Bilete de avion spre Mont St Michel:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Mont St Michel:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Mont St Michel:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
 

Harta obiective turistice Mont St Michel - Long: -1.511476, Lat: 48.636501

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Mont St Michel, atractii turistice Mont St Michel, de vizitat in Mont St Michel, obiective Mont St Michel, atractii Mont St Michel, turism Mont St Michel.