Obiective turistice Mont St Michel, de vizitat in Mont St Michel, Franta
Home / Orase / Obiective turistice Mont St Michel, Franta

Obiective turistice Mont St Michel, Franta

 
Vacanta in Mont St Michel?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Batuta de vanturi puternice si lovita de valuri, inconjurata de nisipuri miscatoare viclene si accesibil numai pe un drum ingust, Abbaye de Mont-St.-Michel se inalta maiestuos pe un varf de stanca. Simbol al Normandiei, iar acum intrata in Patrimoniul Mondial, descrisa de Guy de Maupassant drept "o gigantica bijuterie de granit, delicata ca o dantela, cu multe turnuri si cu clopotnite subtiri", abatia este loc de pelerinaj de mai bine de o mie de ani.

In secolul al VIII-lea, aici era o simpla stanca in mare, un munte funerar celtic acoperit de paduri. Apoi, conform legendei, in anul 708, Aubert, episcop de Avranche, a avut o viziune in care Arhanghelul Mihail il indemna sa construiasca o capela pe aceasta stanca, accesibila numai la reflux. In Biserica St. Gervais din Avranche poate fi vazut craniul lui Aubert, cu o adancitura, unde se spune ca a fost atins de catre Arhanghel.

In secolul al X-lea, Richard I, duce de Normandia, a construit pe insula o abatie bene-dictina, care a fost treptat inconjurata de constructii monastice. De-a lungul secolelor, acestea s-au stricat, s-au extins ori s-au prabusit.

 

De vizitat in Mont St Michel

Mont St Michel obiective turistice, Ce poti vizita in Mont St Michel, Top obiective Mont St Michel, Top atractii Mont St Michel, Mont St Michel locuri de vizitat, Locuri de vizitat Mont St Michel, Locuri de vizitat in Mont St Michel, Mont St Michel atractii turistice, Mont St Michel de vizitat, De vizitat in Mont St Michel, Ce vizitam in Mont St Michel, Top atractii turistice Mont St Michel, Top obiective turistice Mont St Michel, Mont St Michel ghid turistic, Calatorii in Mont St Michel.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne