Obiective turistice Nicosia, de vizitat in Nicosia, Cipru
Home / Orase / Obiective turistice Nicosia, Cipru

Obiective turistice Nicosia, Cipru

 
 

Nicosia este cel mai mare oras de pe insula Cipru. Acesta este situat in apropiere de Mesaoria, pe malul raului Pedieos.

Nicosia este capitala si sediul guvernului Republicii Cipru, si, ca atare, este cel mai indepartat oras de capitalele tuturor statelor membre ale UE.


Acesta a fost locuit continuu timp de peste 4.500 de ani si a fost capitala Ciprului inca din secolul al X-lea.

Astazi, partea de nord a orasului este capitala Ciprului de Nord, o stare de fapt care este considerata a fi ocupat teritoriul cipriot de catre comunitatea internationala.

In anul 2012, Nicosia a fost situat pe locul 5 cel mai puterea oras ca si putere de cumparare.

Cunoscut sub numele de Ledra sau Ledrae in antichitate, orasul devine scaunul regilor Ciprului in 1192. In 1489 a intrat sub autoritatea Venetiei si a fost ocupata de turci in 1571.

Nicosia a fost scena unor violente extreme inainte de dobandirea independentei, urmand ca dupa invazia turceasca din 1974, o parte din sectorul nordic sa fie izolata printr-o granita si sa se transforme intr-o zona tampon a Natiunilor Unite.

 
Vizitezi Nicosia?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Nicosia

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Nicosia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Nicosia:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Nicosia obiective turistice, Ce poti vizita in Nicosia, Top obiective Nicosia, Top atractii Nicosia, Nicosia locuri de vizitat, Locuri de vizitat Nicosia, Locuri de vizitat in Nicosia, Nicosia atractii turistice, Nicosia de vizitat, De vizitat in Nicosia, Ce vizitam in Nicosia, Top atractii turistice Nicosia, Top obiective turistice Nicosia, Nicosia ghid turistic, Calatorii in Nicosia.