Obiective turistice Olimpia, de vizitat in Olimpia, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Olimpia, Grecia

Obiective turistice Olimpia, Grecia

 
 

Jocurile Olimpice moderne au o vechime de doar o suta si ceva de ani, insa jocurile originale s-au organizat prima data cu aproape 3.000 de ani in urma, incepand din 776 i.Hr. Acestea s-au desfasurat o data la fiecare patru ani timp de peste un mileniu.

Pentru multi, o vizita la stadionul in care se derulau aceste intreceri, si unde este aprinsa flacara olimpica prin care se anunta inceputul jocurilor moderne, este un vis devenit realitate. In 2004, orasul a sarbatorit reintoarcerea acasa a jocurilor printr-o renovare in valoare de mai multe milioane de dolari, care a inclus o noua sosea de centura, transformarea strazii principale in strada pietonala, constructia unui pod pietonal care duce pana la vechiul sit, promenade de-a lungul raului, un centru cultural, doua muzee noi, dar si organizarea uneia dintre probe - cea cu aruncarea greutatii, in vechiul sit.

Cu toate acestea, nimic nu se poate compara cu senzatia pe care o incerci cand pasesti prin tunelul de intrare aflat sub o bolta datand din secolul al III-lea i.Hr., dupa care ajungi in arena din Olimpia antica si iti inchipui vuietul multimii de spectatori. Dar inainte de a junge la stadionul propriu-zis, ai ocazia sa vezi o parte mult mai mare din sit, care isi dezvaluie dimensiunile generoase din vechime, fiind echivalentul satelor olimpice din prezent.

Orasul se gaseste in partea de sud-est a Greciei, la 20 de km de Pyrgos si la aproximativ 350 km de Atena.

 
Vizitezi Olimpia?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Olimpia

Vacanta in Olimpia cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Olimpia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Olimpia:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Olimpia obiective turistice, Ce poti vizita in Olimpia, Top obiective Olimpia, Top atractii Olimpia, Olimpia locuri de vizitat, Locuri de vizitat Olimpia, Locuri de vizitat in Olimpia, Olimpia atractii turistice, Olimpia de vizitat, De vizitat in Olimpia, Ce vizitam in Olimpia, Top atractii turistice Olimpia, Top obiective turistice Olimpia, Olimpia ghid turistic, Calatorii in Olimpia.