Obiective turistice Omis, de vizitat in Omis, Croatia
Home / Orase / Obiective turistice Omis, Croatia

Obiective turistice Omis, Croatia

 
Vacanta in Omis?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Parada de vile mici, pansion (cum se spune prin partile acestea), sobe (camere si case pentru inchiriat), mare ce straluceste, dincolo de curba se deschide o intindere de cladiri anonime, albe, cu tencuiala mancata de saraturi: anii optzeci ai secolului XX.

Dintr-o stanca abrupta, resturile unui fort stau de straja caselor vechi ale targului, minuscul, unde in biserica Sf. Duh se admira o panza a lui Palma cel Tanar. De-a lungul unui zid care se infasoara pe jocurile coastei, se leagana barci colorate in timp ce fuselajele vclie-relor din lemn, in constructie, stau ca niste schelete de orci. Aici, intr-o vreme, se ascundeau cei mai periculosi pirati din Adriatica, care timp de secole au abordat galerele venetiene si au pradat orasele dalmate.

Astazi, aceasta localitate balneara in miniatura este pretuita pentru plajele nisipoase din Mara si Velika Luka. Cred ca cea mai mare atractie ramane vizita la canionul fluviului Cetina; agentiile din oras organizeaza excursii calare, cu pirogi/canoe, sau rafting. Plajele sunt placute, dar farmecul malurilor pietroase udate de apa de culoarea cobaltului se descopera mai spre sud, in golfurile din Duce si Ruskamen.

Numeroasele plaje si golfuri, vegetatia bogata, aerul curat si marea de un albastru de cristal fac din Omis Riviera locul perfect pentru a scapa de stresul si graba vietii moderne. Frumosul rau Cetina si canionul sau, varfurile de munte din apropiere, insulele, podgorii vechi si plantatiile de maslini formeaza un peisaj de o frumusete extraordinara. Omis Riviera este destinatia perfecta pentru iubitorii de vacante active, care pot practica aici rafting, alpinism, scufundari, drumetii si windsurfing.

Datorita locatiei sale minunate din inima Dalmatiei, Omis este locul perfect pentru a incepe explorarea Dalmatiei, insulelor din jur, a istoriei, patrimoniului cultural si frumusetilor naturale. Orasele antice romane Split si Salona sunt doar la o jumatate de ora de mers cu masina.

 

De vizitat in Omis

Omis obiective turistice, Ce poti vizita in Omis, Top obiective Omis, Top atractii Omis, Omis locuri de vizitat, Locuri de vizitat Omis, Locuri de vizitat in Omis, Omis atractii turistice, Omis de vizitat, De vizitat in Omis, Ce vizitam in Omis, Top atractii turistice Omis, Top obiective turistice Omis, Omis ghid turistic, Calatorii in Omis.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne