Frumoasa Piazza dei Cavalieri din Pisa, obiective turistice Pisa
Home Orase Obiective turistice Pisa Frumoasa Piazza dei Cavalieri

Frumoasa Piazza dei Cavalieri, Pisa

Obiective turistice Pisa

A fost centrul politic al Republicii Pisa. In timpul secolului al XVI a fost transformata radical de Giorgio Vasari la cererea lui Cosimo I de Medici si a devenit resedinta noului ordin militar cunoscut sub numele de Cavalerii Sf. Stefan. Centrul piatei este dominat de statuia lui Cosimo I de Medici.

In piata se afla Palazzo della Carovana dei Cavalieri, a carui fatada este complet acoperita cu graffiti, iar astazi interiorul sau gazduieste Scuola Normale Superiore.
Situat pe partea stanga a pietei se afla Palazzo Dell'Orologio, un vechi spital al Ordinului Cavalerilor Sf. Stefan, in a carei constructie au fost incorporate doua turnuri pre-existente. Unul din aceste turnuri este cel in care Contele Ugolino si fiii sai au fost lasati sa moara de foame in urma suspectarii lor de tradare.

Tot in piata, se gaseste Biserica Cavalerilor Sfantului Stefan (Chiesa di Santo Stefano), o cladire proiectata al lui Giorgio Vasari, cu o fatada splendida de marmura. Interiorul bisericii este acoperit cu un plafon impresionant din lemn gravat in aur. Biserica gazduieste, de asemenea, trofee, steaguri si parti ale navelor luate de la turci in timpul patrulelor pe mare efectuate de Cavaleri.

Partea de sud a pietei gazduieste fatada monumentala a Palazzo del Consiglio dei Dodici. Cladirea, proiectata de Vasari, a fost restaurata in 1603 si are o fatada decorata in marmura alba.

Bilete de avion spre Pisa:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Frumoasa Piazza dei Cavalieri:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne