Obiective turistice Pisa, de vizitat in Pisa, Italia
Home / Orase / Obiective turistice Pisa, Italia

Obiective turistice Pisa, Italia

 
Vacanta in Pisa?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Pisa este un oras cu apoximativ 90.000 - 100.000 de locuitori din regiunea toscana, Italia, aflat la gura de varsare a raului Arno in Mediterana. Orasul este capitala provinciei cu acelasi nume, gazduind cel mai mare aeroport din regiune, aeroportul Galileo Galilei precum si trei institutii universitare recunoscute in intreaga Italie.


Pisa a fost una dintre cele patru Republici Marine ale Italiei impreuna cu Genova, amalfi si Venetia. Orasul era un important centru comercial in Evul Mediu si controla o flota mediteraneana importanta.

Daca esti in Pisa este pacat sa nu vizitezi si Florenta si Siena

Florenta a avut o istorie lunga si plina de evenimente, fiind un oras roman, locul de nastere al Renasterii italiene (sau "florentin renascentist") fiind considerat, conform Encyclopædia Britannica din punct de vedere politic, economic, cultural unul dintre cele mai importante orase din Europa si din lume pentru aproximativ 250 de ani - de la 1300 la 1500.

Influenta Florentei in domeniile artei si culturii era asa de puternica incat dialectul vorbit in secolul al XIV-lea a fost si este baza limbii italiene literare. aproape toti scriitori si poeti din literatura italiana sunt oarecum legati de Florenta, acest lucru ducand in cele din urma la adoptarea dialectului florentin mai presus de toate dialectele locale, ca limba literara.

Florentinii au reinventat banii - in forma florinului de aur - acesta fiin motorul care a scos Europa din „Evul Mediu” un termen inventat de Petrach, un florentin. Ei au finantat dezvoltarea industriei in toata Europa - din Marea Britanie la Bruges, de la Lyon, in Ungaria. Ei i-au finantat pe regii englezi in timpul Razboiului de o suta de ani. Ei au finantat papalitatea, inclusiv constructia avignon si reconstructia Romei, cand papalitatea s-a intors din "Captivitatea babiloniana".


Siena este un oras in toscana, Italia. Este capitala provinciei din siena.
Centrul istoric din Siena a fost declarat de catre UNESCO un sit al Patrimoniului Mondial. aceasta este una dintre cele mai vizitate orase din Italia, cu peste 163,000 sosiri internationale in 2008. siena este renumit pentru bucataria sa traditionala, pentru arta, muzee, urbanism medieval si Palio, o cursa de cai care are loc de 2 ori pe an in centru orasului.

 

De vizitat in Pisa

Pisa obiective turistice, Ce poti vizita in Pisa, Top obiective Pisa, Top atractii Pisa, Pisa locuri de vizitat, Locuri de vizitat Pisa, Locuri de vizitat in Pisa, Pisa atractii turistice, Pisa de vizitat, De vizitat in Pisa, Ce vizitam in Pisa, Top atractii turistice Pisa, Top obiective turistice Pisa, Pisa ghid turistic, Calatorii in Pisa.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne