Obiective turistice Plzen, Cehia
Home Orase Obiective turistice Plzen, Cehia

Obiective turistice Plzen, Cehia

Plzen (in germana Pilsen) este al patrulea cel mai mare oras din Republica Ceha. Este situat in Boemia de Vest si este un important centru industrial, comercial, cultural si administrativ.

Orasul a fost fondat pe confluenta a patru rauri - Uhlava, Uslava, Radbuza si Mze - de catre regele ceh Wenceslas al II-lea in anul 1295.

Situat la intersectia a doua rute comerciale importante si aproape de Praga, Plzen a cunoscut o crestere rapida imediata.

A devenit renumit dupa berea Pilsen si automobilele Skoda produse aici. In aceasta localitate se afla Uzina de Automobile Skoda.

In prezent, zona metropolitana Plzen acopera 125 de kilometri patrati. Populatia sa este de 165.000 de locuitori.

In anul 1989, centrul orasului vechi a fost declarat monument istoric si, prin urmare, trebuie pastrat cu grija. Cele mai bogate pietre arhitecturale includ Catedrala gotica Sf. Bartolomeu, Renaissance City Hall, reconstructia baroca a casei Arhidiaconul si Manastirea Franciscana, iar recent a fost redeschisa Sinagoga Mare din Plzen.

Multe cladiri publice, cum ar fi teatru, muzeul, Sala Burgher sau casele cu sgraffiti Mikolas Ales, dateaza din secolul al 19-lea.

Atractii turistice Plzen

Tag: Obiective turistice Plzen, Atractii turistice Plzen, De vizitat in Plzen, Ce vizitam in Plzen, Top atractii turistice Plzen, Top obiective turistice Plzen, Ghid turistic Plzen.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne