Schit-ul Sfantul Gheorghe din Pomorie, obiectiv turistic Pomorie - TravelEuropa.ro
  Orase Obiective turistice Pomorie Schit-ul Sfantul Gheorghe

Schit-ul Sfantul Gheorghe

Obiectiv turistic Pomorie

Este construit pe un loc unde de-a lungul timpului au existat numai constructii religioase: in secolele II si III aici se afla un templu trac, iar in secolul al VII-lea o biserica bizantina. Din podoabele existente in timpul Evului Mediu bulgar s-au pastrat doar icoanele; cea mai veche dateaza din anul 1607 si il reprezinta pe Sfantul Gheorghe.

Forma actuala a schitului dateaza din anul 1856. In interior adaposteste icoane pretioase din secolul al XIX-lea, iar la intrare se afla o icoana in piatra a Sfantului Gheorghe. In prezent este singurul schit in activitate pentru calugari din zona Burgas, un pretios monument arhitectural din timpul Renasterii bulgare.

Constructia vechii biserici este asociata cu o legenda. Se spune ca un turc bolnav de o boala incurabila a descoperit aici un basorelief in marmura al Sfantului Gheorghe, de sub care izvora o apa tamaduitoare. In semn de recunostinta, turcul s-a crestinat si a construit o capela micuta deasupra izvorului sfant; in prezent izvorul se afla la baza clopotnitei.

Bilete de avion spre Pomorie:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Schit-ul Sfantul Gheorghe:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Pomorie:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne