Obiective turistice Pomorie, Bulgaria
Home Orase Obiective turistice Pomorie, Bulgaria

Obiective turistice Pomorie, Bulgaria

Orasul se afla la 20 km nord de Burgas si la aproximativ 20 km, de statiunea de vacanta Slancev Briag, pe o peninsula ingusta si stancoasa care se extinde in Marea Neagra. Pomorie are port si autogara si se afla la 8 km de aeroportul Burgas.

Aici este si capatul liniei ferate Burgas-Pomorie. Localnicii cultiva fructe, legume si vita-de-vie pentru vin. Producerea sarii marine este de asemenea un vechi mestesug local, dar pana la inceputul secolului al XX-lea a fost singurul loc din Bulgaria unde se producea sare.

Inca din secolul al IV-lea i.H. proprietatile tamaduitoare ale lacului Pomorie i-au atras pe traci pe malurile sale si ei l-au supranumit "cel sfant". In secolele IV si V I.H., in timpul marii colonizari grecesti a Pontului Euxin, aici a fost construit portul comercial Anchialos care deservea Apollonia. Din regiune se extragea sare inca inainte de intemeierea asezarii, un produs important si pretios, supranumit "aurul alb", care era transportat apoi cu corabiile.

In anul 71 i.H., romanii au cucerit orasul, extinzandu-l si transformandu-l intr-un centru strategic important, care avea chiar dreptul sa bata moneda proprie. Monedele antice din Anchialos, ca si cele din Marcianopolis, Mesembria si Deultum, sunt o marturie a dezvoltarii comertului in aceste orase. In urma sapaturilor arheologice au fost descoperite parti din vechiul sistem public de aprovizionare cu apa, strazi, fundatii si elemente arhitecturale ale unor cladiri si pietre funerare. La inceputul secolului al IX-lea, Anchialos a devenit parte din Bulgaria. Portul s-a extins si, din cauza importantei sale, a trecut pe rand din mana bulgarilor in a bizantinilor. In timpul dominatiei otomane, Pomorie si-a mentinut importanta de port comercial.

Statiunea climaterica Pomorie este renumita pentru namolurile cu proprietati medicinale. Faimos este namolul terapeutic Pomorie, care se obtine din lacul sarat cu acelasi nume. Plaja localitatii este superba, acoperita cu nisip fin, iar fundul marii este plin si putin adanc. Nisipul este in unele locuri de pe plaja aproape negru, din cauza continutului de fier si mangan. Faleza este relativ joasa, ajungand la maximum 6-7 m deasupra nivelului marii.

Atractii turistice Pomorie

Tag: Obiective turistice Pomorie, Atractii turistice Pomorie, De vizitat in Pomorie, Ce vizitam in Pomorie, Top atractii turistice Pomorie, Top obiective turistice Pomorie, Ghid turistic Pomorie.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne