Obiective turistice Reims, Franta
Home Orase Obiective turistice Reims, Franta

Obiective turistice Reims, Franta

 

Reims este una dintre capitalele regiunii Champagne, situat la o ora si un pic de Paris.

In vremuri medievale, Reims era un oras al tesaturilor, dar din secolul al XV-lea productia de vin a luat locul celei de haine. Astzi, orasul, aflat in inima podgoriilor, este centrul a peste 20 de producatori de sampanie de top, multi dintre acestia oferind tururi si degustari. Printre acestia se numara Veueve Clicqout, Charles Heidsieck -primul exportator de sampanie catre Statele Unite ale Americii in 1851 sau Ruinart, cel mai vechi producator din Champagne.

In anul 498, in prima catedrala din Reims St. Remi l-a uns pe Clovis, rege al triburilor france din sudul Rhinului, pe care le-a cucerit. De atunci, aproape fiecare rege al Frantei a fost incoronat aici, de la Filip al II-lea in 1180 si pana la Carol al X-lea in 1825.

Dedesubtul strazilor sale se afla fundatia cetatii Durocorter, apartinand unui trib galic, numit Rames, care in anul 55 inainte de Hirstos s-a aliat cu Iulius Caesar in timpul invaziei in Galia.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

Atractii turistice Reims

Tag: Obiective turistice Reims, Atractii turistice Reims, De vizitat in Reims, Ce vizitam in Reims, Top atractii turistice Reims, Top obiective turistice Reims, Ghid turistic Reims.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne