Biserica Sf Trinit dei Monti si piata Spaniei din Roma, obiective turistice Roma.
Acasa Orase Obiective turistice Roma Biserica Sf Trinit dei Monti si piata Spaniei

Biserica Sf Trinit dei Monti si piata Spaniei

Obiective turistice Roma
VelTravel

Piazza di Spagna si Treptele spaniole reprezinta unele dintre piesele de rezistenta ale Romei. Atat piata, cat si faimoasele trepte si-au luat numele de la Palazzo Spagna, construit in 1622 ca resedinta a ambasadorului spaniol la Sfantul Scaun. Multa vreme unul dintre punctele importante ale orasului, piata este cunoscuta acum ca loc de intalnire si pentru abundenta de monumente.

La apogeul modei Grand Tour, piata si strazile dimprejur erau ca un magnet pentru artistii si turistii straini. Hotelurile, atelierele si cafenelele atrageau multe nume celebre, printre ele numarandu-se Byron, Liszt, Stendhal si Wagner.

Poti degusta putin din aroma acelor vremuri la Caffe Greco, pe Via Condotti supravietuitoare a perioadei despre care vorbeam.

Numele niciunui alt personaj nu este atat de des asociat cu piata precum cel al poetului romantic englez John Keats, care a venit la Roma in 1821, cautand un leac pentru tuberculoza de care suferea, si sfarsind prin a muri intr-o casa de langa Treptele spaniole.

Astazi, casa gazduieste un muzeu fascinant dedicat lui Keats, Shelley (care si el a murit in Italia) si altor importante figuri literare ale secolulu al XIX-lea.

Alte obiective pe care le-ai putea vizita in piata sunt mica si excentrica Fontana della Barcaccia, de la baza treptelor, special proiectata - probabil de Bernini - sa arate ca o barca pe jumatate scufundata, in memoria inundatiilor din 1598.

Multi turisti ar putea fi sedusi de rafinatele magazine si galerii care inconjoara strazile -este cea mai importanta zona de shopping din Roma.

 
VelTravel

Transport public pentru Biserica Sf Trinit dei Monti si piata Spaniei:

Metroul de la linia A pana la statia Spania; autobuzul 60 sau 492 pana la Piata Barberini sau 117 pana la Piata Spaniei.

Preturi intrare in Biserica Sf Trinit dei Monti si piata Spaniei:

Vizitarea este libera

Bilete de avion spre Roma:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Biserica Sf Trinit dei Monti si piata Spaniei:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Roma:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
VelTravel
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne