San Clemente din Roma, obiective turistice de vizitat in Roma

San Clemente, Roma

 

Este o bijuterie de biserica, un loc unde trei perioade din lunga istorie religioasa a Imperiului Roman par a se suprapune. Prima este reprezentata de o biserica medievala fara pereche (1108-1130), sub ea se afla un lacas mai vechi, construit in anul 392, sau poate mai devreme, iar dedesubtul acestuia se intind ruinele unui templu dedicat unuia dintre cele mai importante culte precrestine.

In aceasta biserica medievala sunt multe lucruri care-ti capteaza atentia. Cel care atrage cel mai mult privirile este naosul, cu o zona delimitata pentru cor, amvonuri si portiuni din balducchino, sau bolta altarului. In spatele sitarului, un mozaic din secolul al XII-lea reda "Triumful crucii".

Picturi deosebite infatisand "Viata Sfintei Caterina" (1248), lucrare a artistului florentin Masolino, impodobesc capela de langa intrarea laterala in biserica.

Cativa pasi mai jos se afla vechea biserica ridicata in cinstea Sfantului Clemente, cel de-al patrulea episcop si papa. Biserica a fost distrusa de normanzi in 1084, dar s-au mai pastrat fresce decolorate din secolul al V-lea sau al VI-lea.

Biserica a fost descoperita de-abia in 1857. Daca mai cobori putin, ajungi la cea mai veche zona din acest complex muzeal (secolul I), care cuprinde mai multe incaperi si tuneluri, ramasitele unui templu mitraic si ramasitele partial excavate ale unei strazi romane, ale unor depozite si ale unui palat patrician.

Susurul unui rau se aude de sub pamant, provenit de la un curs de apa care curge spre Cloaca Maxima, principalul canal colector al Romei Antice.

Vizitezi San Clemente?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru San Clemente:
Metroul pana la Colosseo
Preturi intrare in San Clemente:
intrarea este libera
Telefon San Clemente:
06 7045 0944
Vacanta in Roma cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Roma:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Roma:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa San Clemente:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!