Manastirea Evangelistria din Skiathos, obiectiv turistic Skiathos - TravelEuropa.ro

Manastirea Evangelistria

Obiectiv turistic Skiathos

Acest lacas de cult impresionant dateaza din secolul al XVIII-lea si se afla la doar o ora de mers pe jos spre nord de orasul Skiathos. Te sfatuim sa mergi pe drumul spre aeroport si sa te uiti dupa un drum care duce la stanga si care te va purta pana la acest complex arhitectural asezat intr-un peisaj magnific si linistit.

Manastirea istorica Panagia Evangelistria este construita pe pantele unui munte si este inconjurata de verdeata luxurianta, in cea mai mare parte paduri de pin. Manastirea Evangelistria este printre cele mai importante centre religioase din Sporades si cu siguranta cel mai important din Skiathos. Constructia sa a inceput in 1794 si a fost finalizata in 1806. A fost fondata de monarhul Nifon din Chios si calugarul local Gregorios Hatzistamatis.

In timpul revolutiei grecesti (anii 1820), aceasta manastire a jucat un rol important oferind adapost luptatorilor si refugiatilor, dar si spijinind financiar revolutionarii.

Bilete de avion spre Skiathos:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Manastirea Evangelistria:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Skiathos:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne