Obiective turistice Skiathos, de vizitat in Skiathos, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Skiathos, Grecia

Obiective turistice Skiathos, Grecia

 
Vacanta in Skiathos?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Skiathos este printre cele mai populare insule din Grecia. Renumita pentru plajele sale aurii, natura verde si viata de noapte, insula Skiathos este o destinatie preferata atat pentru tinerii aventurosi, cat si pentru familiile care doresc sa se relaxeze.

Coasta de sud si cea de est sunt impanzite de siruri nesfarsite de vile, hoteluri, magazine de suvenire, baruri si restaurante, astfel ca fiecare zona se contopeste cu urmatoarea, pierzandu-si cu totul individualitatea.

Cele mai bune plaje sunt aproape de fiecare data cele aflate la capatul unui drum de pamant sau al unor poteci care aparent se infunda. Trebuie sa fii gata sa explorezi. Dupa cum se intampla cu multe destinatii cautate, acest fenomen afecteaza doar o fasie ingusta din apropierea plajelor. Interiorul Skiathosului este salbatic si minunat impadurit, plin de locuri perfecte pentru drumetii.

Aceasta mica insula pitoreasca de 50 de kilometri patrati, situata in Marea Egee cuprinde de-a lungul celor 40 km de coasta peste 60 de plaje de nisip auriu. Cea mai renumita este plaja Koukounaries, care a fost declarata a treia cea mai frumoasa plaja din Marea Mediterana. De asemenea, impresionanta este si plaja exotica din Lalaria, accesibila numai prin excursii cu barca. Si daca adaugam viata de noapte extrem de zgomotoasa si plina de viata, este de inteles de ce insula atrage mii de tineri vizitatori in fiecare an!

Orasul Skiathos este centrul de activitati de pe insula, inundat de vizitatori in fiecare seara. In oras este concentrata si cea mai mare parte din populatia insulei. Unul din cele doua porturi gemene din orasul Skiathos este destinat barcilor de agrement si turistilor, in timp ce al doiles este portul pescarilor. Daca te plimbi pe stradutele dosnice, te vei simti ca in orice alt orasel grecesc, dar daca mergi in zonele comerciale sau in centru, pe promenada de la malul marii, te-ai putea crede intr-un oras turistic din aproape orice colt al lumii.

Filmul "Mamma Mia" a fost turnat partial in Skiathos si in insula din apropiere - Skopelos. Acest lucru a sporit popularitatea insulei in randul turistilor din toata lumea. De asemenea, actorul Richard Roman s-a mutat pe insula in 2001, impreuna cu sotia sa. El a scris si o carte despre mutarea lui, numita "Actul III".

Din Skiathos vizitatorii pot face excursii de o zi la celelalte insule din Sporade, cum ar fi Skopelos si Alonissos.

Insulele Marii Egee

Skiathos face parte din micul grup de patru insule principale din Marea Egee. Ele isi datoreaza numele (Sporades) cuvantului grecesc care inseamna „imprastiat". Toate aceste insule sunt mai mult sau mai putin incluse in circuitul turistic, de obicei in proportie inversa fata de marimea fiecareia. Cea mai mica, Skiathos, este de departe cea mai aglomerata, avand si cele mai bune plaje, in timp ce Skiros, cea mai mare, pastreaza mare parte din ambianta greceasca traditionala.

Insulele erau candva prelungiri ale Peninsulei Pilion (vezi pag. 150-151) si, la fel ca aceasta parte a uscatului, sunt acoperite de paduri verzi si dense de pini. Abundenta vegetala face ca tantarii sa reprezinte aici o problema mai mare decat in insulele mai uscate din sudul Marii Egee, deci vino pregatit.

 

De vizitat in Skiathos

Skiathos obiective turistice, Ce poti vizita in Skiathos, Top obiective Skiathos, Top atractii Skiathos, Skiathos locuri de vizitat, Locuri de vizitat Skiathos, Locuri de vizitat in Skiathos, Skiathos atractii turistice, Skiathos de vizitat, De vizitat in Skiathos, Ce vizitam in Skiathos, Top atractii turistice Skiathos, Top obiective turistice Skiathos, Skiathos ghid turistic, Calatorii in Skiathos.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne